Kahdeksan kansanedustajan ryhmä pitää Vasemmistoliiton kansanedustajan Veronika Honkasalon lakialoitetta antisemitistisenä. – On erittäin huolestuttavaa, kun hallituspuolueen kansanedustaja tekee lakialoitteen asiasta, joka on Suomen hallituksen hyväksymän kansainvälisen sopimuksen vastainen, kannanotto huomauttaa.

Kansanedustaja Veronika Honkasalo kerää parhaillaan eduskunnassa kansanedustajien allekirjoituksia lakialoitteelleen Maahantuontikielto miehitetyiltä alueilta.

– Mielestämme aloite on antisemitistinen, koska se on suunnattu lakiesityksen perusteluissa erityisesti vain yhtä maata, Israelia, ja sen juutalaisia asukkaita ja yrittäjiä kohtaan, Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Antero Laukkanen toteaa.

Kahdeksan kansanedustajan kannanotossa ovat mukana koko Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä, eli Antero Laukkasen lisäksi Päivi Räsänen, Sari Tanus, Sari Essayah sekä Peter Östman. Lisäksi kannanottoon osallistuvat Kokoomuksen Wille Rydman sekä perussuomalaisten Mika Niikko ja Vilhelm Junnila.

Koko uutinen luettavissa KD-lehden verkkosivuilta täällä.