Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) lupaa nopeita toimia maatalouden tilanteen helpottamiseksi. Oppositiopuolueet kritisoivat voimakkain sanakääntein hallituksen maatalouspolitiikkaa eduskunnan kyselytunnilla torstaina.
 
Perussuomalaisten Jenna Simulan mukaan suomalainen maatalous on pahimmassa kriisissään vuosikymmeniin huonojen satokausien, kohonneen energian hinnan ja lannoitteiden ja rehun hintojen karkaamisen vuoksi.

(…)

Perussuomalaisten Vilhelm Junnila ihmetteli sitä, että maatalous ja maaseudun elinvoima ovat kriisissä samaan aikaan, kun maataloutta perinteisesti puolustaneella keskustalla on valtiovarainministerin ja maatalousministerin salkut ja myös eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajuus.
 
Perussuomalaisten riveistä vaadittiin myös, että hallitus julistaisi Suomeen maatalouden hätätilan eikä ilmastohätätilaa, kuten vihreät ovat vaatineet. Leppä ei halunnut asettaa maataloutta ja ilmastotoimia vastakkain vaan päinvastoin korosti, että ilmaston ja maatalouden hätätiloihin on löydettävissä yhteisiä ratkaisuja.

Koko uutinen luettavissa Karjalaisen verkkosivuilta täällä.