Eduskuntaehdokas

Naantalin ja Maskun Perussuomalaiset esittävät yksimielisesti varakansanedustaja Vilhelm Junnilaa ehdokkaaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin, Naantalin Perussuomalaiset ry toteaa tiedotteessaan.

Maskun perussuomalaisten kuntavaalien ääniharava, ylikonstaapeli Jyrki Alastalo uskoo asia edellä etenevän Junnilan keräävän kannatusta yli puoluerajojen.

– Junnilan aloitteet kuntapolitiikassa ovat keränneet kannatusta kaikista puolueista ja hänellä on laajat verkostot ympäri maakuntaa ja eduskuntaa, joiden varaan rakentaa yhteistyötä, Alastalo kertoo.

Junnila jäi ensikertalaisena täpärästi eduskunnan ulkopuolelle vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 4769 äänellä. Kuntavaaleissa 2017 hän yli tuplasi äänisaaliinsa (520 ääntä) ja keräsi yksinään vasemmistoliittoa enemmän kannatusta (5,2 %). Hän on toisen kauden kaupunginvaltuutettu, Naantalin kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Huolellinen harkinta

Vilhelm Junnila kertoo, että harkitsi ehdokkuutta pitkään ja huolellisesti. Tavoitteistaan hän kertoo tarkemmin, kun eduskuntavaalit lähestyvät. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri nimittää kesäkuussa ensimmäiset ehdokkaat vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.

Aloitteiden ja kirjoitustensa perusteella Junnila on profiloitunut työssäkäyvien, yrittäjien ja ikäihmisten elämää lähellä olevissa käytännön asioissa.

– Junnilan aktiivisuus ja aloitteellisuus on tullut tutuksi meille kaikille. Saisimme hänestä varmasti ahkeran ja ammattitaitoisen kansanedustajan, yhdistyksen puheenjohtaja Matti Naavasalo toteaa.

Seitsemän vuotta ja neljä kansanedustajaa

Eduskuntaehdokas Vilhelm Junnila, 36 on viimeisen seitsemän vuoden aikana avustanut neljää eri kansanedustajaa. Tällä hetkellä hän toimii eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerolan luottomiehenä. Ennen politiikkaa liiketaloutta ja taloushallinnon tietojärjestelmiä ammattikorkeakoulussa opiskellut Junnila toimi työnjohtajana teollisuudessa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on verkkosivuillaan luokitellut Junnilan erityiseksi yhteistyökumppanikseen.

Naantalin Perussuomalaiset ry edustaa Naantalin ja Maskun perussuomalaisia. Eduskuntavaalit pidetään keväällä 2019.

Lisätietoja:

Naantalin Perussuomalaiset ry

Matti Naavasalo, pj (040) 578 8928

Jyrki Alastalo, (050) 594 4380