(Kuva: Kari Talonen – www.rengastie.fi – Email: info@rengastie.fi)

Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä kevyen liikenteen väylän jatkamisen suunnitteluun Saariston Rengastien Rymättyläntielle (500 000 euroa)

Eduskunnalle

Maantie 189 eli Rymättyläntie on osa Saariston Rengastietä, joka on kesäisin matkailijoiden suosiossa varsinkin polkupyöräilijöiden osalta. Tien varrella on monia osuuksia, joissa kevyen liikenteen väylää ei ole, jolloin kevyt liikenne joutuu kulkemaan maantiellä. Vilkkaan liikenteen ja korkeiden ajonopeuksien vuoksi tien laidassa kulkemista polkupyörällä tai kävellen ei voida pitää turvallisena. Kevyen liikenteen väylän jatkaminen on jo liikenneturvallisuuden vuoksi välttämätöntä. Lisäksi turvallinen ja viihtyisä liikenneympäristö houkuttelee tekemään enemmän matkoja jalan ja polkupyörällä ja edistää Suomen tavoitteita vähentää liikenteen päästöjä. Myös paikallisten asukkaiden liikkumismahdollisuudet paranevat.  

Edellä olevan perusteella ehdotan,

että eduskunta lisää 500 000 euroa momentille 31.10.20 kevyen liikenteen väylän jatkamisen suunnitteluun Saariston Rengastien Rymättyläntielle. 

Helsingissä 30.9.2022 
Vilhelm Junnila ps