(Kuva: tunninjuna.fi)

Kokoomuksen Petteri Orpo, perussuomalaisten Vilhelm Junnila ja vasemmistoliiton Li Andersson osallistuivat paneelikeskusteluun Pasilassa.

Tiistaina pidetyn 100 vuoden investointi -raideseminaarin aluksi järjestettiin poliitikkojen paneelikeskustelu, johon osallistui kansanedustajia kuudesta eri puolueesta. Varsinaissuomalaisia oli mukana kolme, kokoomuksen Petteri Orpo, perussuomalaisten Vilhelm Junnila ja vasemmistoliiton Li Andersson.

(…)

Perussuomalaisten naantalilaiskansanedustaja Vilhelm Junnila tähdentää, että selvitysten mukaan olemassa olevan rantaradan kunnostukseen on turha laittaa rahaa. Hän korostaa myös sitä, että junaan pitää saada riittävästi EU-tukea Verkkojen Eurooppa -rahastosta eli CEF:istä.

– Rantarata kiertää niin paljon ja on niin huonokuntoinen, että siellä ei tuntiin päästä, vaikka mitä tehtäisiin. Kaiken logiikan mukaan silloin järkevämpää on tehdä matka-aikaa lyhentävä oikorata. Väylävirasto on laskenut, että muut ratkaisut vaikkapa kaksoisraiteen nykyisen ratalinjauksen viereen maksaisivat enemmän kuin tämä Tunnin juna. Eikä kysymys siis ole pelkästään junasta.

Koko uutinen luettavissa Ylen verkkosivuilta täällä.