(Kuva: Wikipedia, Paasikivi)

Tässä ovat hallitusneuvotteluiden pääpöydät, joiden alla on vielä useampia alapöytiä eli jaostoja.
Vedän ps-ryhmää ”kasvun kaava” -pöydässä. Sen puitteissa käsitellään kotimaisen yrittäjyyden ja omistajuuden edistämisen kysymykset, rahoitusmarkkinat, markkinatalouden ja kilpailun edistäminen, monopolit, sääntelyn ja byrokratian purku sekä TKI-tavoitteeseen liittyvät kysymykset.
Pöydän jaostoissa käsitellään rakennetun ympäristön (liikenne ja asuminen), viestintäpolitiikan ja digitalisaation sekä maatalous-, metsätalous- ja luonnonvarapolitiikan kysymykset.

Vilhelm Junnila

Itse uutinen:

Hallitusneuvottelut alkoivat tänään kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon (kok.) johdolla. Neuvotteluissa ovat mukana kokoomuksen lisäksi perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja RKP.

(…)

8. Pöytä: Kasvun kaava

Kasvun kaava -pöydässä neuvotellaan muun muassa yrittäjyyteen ja omistajuuteen liittyvistä kyysymyksistä. Asialistalla on myös sääntelyn ja byrokratian purku. Pöydän alajaostot taas käsittelevat esimerkiksi luonnonvarapolitiikkaa, viestintäpolitiikkaa sekä maa- ja metsätaloutta.

Tässä pöydässä eri puolueita edustavat: Sanni Grahn-Laasonen (kok.), Sinuhe Wallinheimo (kok.), Eemil Nuuttila (kok.), Vilhelm Junnila (ps.), Juho Eerola (ps.), Olli Immonen (ps.), Anders Norrback (rkp.), Joakim Strand (rkp.), Christoffer Hällfors (rkp.), Mika Poutala (kd.), Iina Mattila (kd.) ja Kauko Turunen (kd.).

Ryhmän alaisuudessa toimivat myös rakennetun ympäristön, maa- ja metsätalouden sekä viestinnän ja digitalisaation alaryhmät.

Koko uutinen luettavissa Ylen verkkosivuilta täällä,