Kansanedustaja Vilhelm Junnila arvosteli hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa sekä lepsua suhtautumista maahanmuuttajataustaisten jengirikollisuuteen eduskunnan välikysymyskeskustelussa. Junnila näki maahanmuuttokeskustelussa yhteyksiä suomettumisen aikaan, jolloin tietyistä aiheista ei ollut sopivaa puhua.

– Suomettumisella on yhtymäkohtia maahanmuuttopolitiikkaan, josta on muodostunut yhteiskunnallinen tabu. Ilmiötä voi suomettumisen sijaan kutsua mamutukseksi, kun yhteiskunta sulkee silmänsä ja antaa kansalaisten kohdata pahoinpitelyt, ryöstöt ja raiskaukset. Mamutuksen ajan Suomessa turvapaikanhakijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia, Vilhelm Junnila toteaa.

Instituutioita miehitetty woke-mielisillä

Junnila arvosteli eduskunnassa pitämässään puheessa, että instituutioita on mamutettu samanmielisillä ”woke-hörhöillä”, jotka keskittyvät syyllistämään tavallista suomalaista ja maahanmuuton ongelmia lakaistaan maton alle.

– Näin mamutettu yhteiskunta voi keskittyä osoittamaan juurisyiksi eriarvoisuutta, kolonialismia, naisvihaa ja syrjäytymistä.

– Woke-hörhöillä on kollaboraattoreita kansalaisyhteiskunnassa. Verovaroja kipataan miljoonia euroja erilaisiin mamutusta ylläpitäviin organisaatioihin. Näitä maksettuja järjestöjä päättäjät sitten kuulevat asiantuntijoina, jotka vaativat lisää rahaa – pääosin omille organisaatioilleen. Sitten päättäjät kehuvat kilpaa täällä salissa, kuinka paljon rahaa on kipattu niin sanottuun kotouttamiseen ja kokevat, että ongelmat on nyt ratkaistu, Junnila kritisoi.

Koko uutinen luettavissa Suomen Uutisten verkkosivuilta täällä.