Valtiovarainvaliokunta käsitteli eilen komission esitystä 750 miljardin euron eurotukipaketista. Perussuomalaiset vastustavat esitystä kaikilta osin ja heidän mukaansa ehdotukset vähentävät jäsenmaiden omaa vastuuta talous- ja finanssipolitiikastaan vahvistamalla samalla unionin toimivaltaa.

(…)

Perussuomalaiset huomauttaa, että EU tullee rikkomaan omia sääntöjään ottaessaan velkaa markkinoilta ja jakaessaan sen sellaisille jäsenvaltioille, jotka jo ennen koronakriisiä olivat huonossa taloudellisessa tilanteessa.

– Ylivelkaisten maiden rahoituspohja alkaa olla heikko, jolloin muiden maiden katsotaan olevan pakotettuja osallistumaan rahoituksen järjestämiseen. Ylivelkaisten euromaiden velkoja voidaan kuitenkin leikata, jolloin kansallisten budjettien paikkaamiseen ei tarvita muiden maiden rahalahjoja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila huomauttaa.

– Osallistumisesta kieltäytyminen ei olisi seurauksiltaan niin dramaattista kuin annetaan ymmärtää. EU-maat voivat halutessaan elvyttää talouksiaan omalla velanotolla, ja jos velanottokapasiteettia ei ole riittävästi, leikata ylisuuria velkojaan.

Koko juttu luettavissa Suomen Uutisten verkkosivuilta.