Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Operaatio Ruokakassi ry:n toiminnan tukemiseen (75 000 euroa)
 
Eduskunnalle
 
Operaatio Ruokakassi on 2008 perustettu turkulainen pääosin vapaaehtoisvoimin toimiva avustusjärjestö. Operaatio Ruokakassin tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi yhdistyksen kanssa yhteistyössä toimivien seurakuntien kautta vähävaraisille ihmisille. Operaatio Ruokakassin työntekijät myös tukevat ja auttavat ruoka-apua hakevia ihmisiä ja lisäksi kouluttavat ruoka-avussa toimivia vapaaehtoisia. Järjestön toiminnan ansionsa sadat Turun ja lähikuntien vähävaraiset perheet, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät saavat apua päivittäin. 
 
Vaikka yhdistyksen toimintaa rahoitetaankin Veikkauksen tuella, rahoitus perustuu pitkälti yksityisten ja yritysten lahjoituksiin. 
 
Tulevaisuuden muutoksiin varautuminen on toiminnan jatkuvuuden kannalta välttämätöntä, koska talousnäkymien huonontuessa on riskinä, että yksityisen puolen rahoitus vähenee dramaattisesti. Lisäksi Veikkaus on vähentämässä rahapeliautomaattien määrää, jolloin yleishyödyllisille järjestöille maksettavat tuet tulevat myös vähenemään. 
 
Edellä olevan perusteella ehdotan,
 
että eduskunta lisää 75 000 euroa momentille 33.03.63 Operaatio Ruokakassi ry:n toiminnan tukemiseen. 
 
Helsingissä 18.10.2019 
 
Vilhelm Junnila ps