Hallituspuolueiden edustajat ovat tänään kysyneet perussuomalaisilta mallia vaalien järjestämiseen. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila oudoksuu kysymystä, mutta on jättänyt kaikesta huolimatta Facebookiin ja omille verkkosivuilleen hallituspuolueille ohjeet, miten vaalit järjestetään turvallisesti pandemian aikana.

Kansanedustaja Vilhelm Junnilan mielestä meidän ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen eikä lähteä muuttamaan lainsäädäntöä itse vaalitoimituksen osalta tai kädestä pitäen opastaa viranomaisia operatiivisessa valmistelutyössä. Äänestämisen turvalliseksi tekeminen on äärimmäisen yksinkertaista, eikä siihen mene sen enempää vuotta kuin kahta kuukauttakaan.

– Vaalipaikalla siirrytään suurempaan tilaan. Esimerkiksi luokkahuoneesta liikuntasaliin, ruokailusaliin, aulatilaan tai kunnan valtuustosaliin. Ulkotiloja ei tarvita, koska äänestämisestä voidaan tehdä turvallista sisätiloissa yksinkertaisesti huolehtimalla riittävistä etäisyyksistä ja välttämällä kontakteja. Vaalipaikan osoite säilyy samana, joten mitään juridisia tai teknisiä muutoksia ei äänestyspaikkojen toimintaan tarvita, Junnila neuvoo.

Koko uutinen luettavissa Suomen Uutisten verkkosivuilta täällä.