Kansainvälistä miestenpäivää vietetään vuosittain 19. marraskuuta sukupuolten välisen tasa-arvon ja miesten sekä poikien oikeuksien edistämiseksi. Tapahtumaa juhlitaan yli 80 valtiossa, mukaan lukien Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Myös YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO on lisännyt sen kansainvälisiin juhlapäiviinsä.

Valitettavasti Suomi ei kuulu kansainvälistä miestenpäivää viettäviin maihin, eikä päivää ole sisällytetty Helsingin yliopiston almanakkaan tai muutoinkaan huomioitu edes eduskunnan alaisuudessa toimivan Yleisradion taholta. Kansainvälistä naistenpäivää sentään vietetään 8. maaliskuuta, mutta miehet on unohdettu.

Hallituksen tavoitteena on parantaa kunnianhimoisesti tasa-arvoa yhteiskunnassa ja nostaa Suomi tasa-arvon kärkimaaksi. Mielestäni olisi perusteltua, että Suomi ottaisi askeleen myös sukupuoltenvälisten suhteiden ja tasa-arvon parantamisessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on 25.6.2020 todennut hallituksen edistävän sukupuolten tasa-arvoa kaikissa oloissa. Luulisi sen koskettavan myös miehiä. Jos tasa-arvopuhe on todellista, odotan hallituksen ryhtyvän toimenpiteisiin kansainvälisen miestenpäivän huomioimiseksi, Jätin asiasta kirjallisen kysymyksen.

Lisää kirjoittamiani blogeja ja mielipidekirjoituksia täällä.