Kansanedustaja ja entinen piispa Ilkka Kantola (sd.) haluaa suomalaiset lukemaan koraania. Hänen mukaansa islam on aiempaa näkyvämmin osa suomalaista yhteiskuntaa ja on selvää, että islamin merkitys vahvistuu. Kantola viittaa Ylen radio-ohjelmaan, jossa imaami Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila ovat yhdistäneet kaikkivoipaisuutensa. Jää nähtäväksi miellyttääkö heidän tulkintansa kaikkia muslimeja, joille koraani on pyhä kirja.

Takavuosina mainosrahoitteisella televisiokanavalla pyöri mainos, jossa laulettiin iloisesti ”Kantolan uunissa paistuu”. Yleisradion hallintoneuvostoa johtavan Ilkka Kantolan lausunnosta voidaan kuitenkin päätellä, ettei mene kauaa, kunnes Yle lähettää rukouskutsuja piristämään Kantolan entistä hiippakuntaa ja muita impivaaralaisia toimijoita.

Joulukuussa Yleisradio irtisanoi 74 työntekijää ja työtehtäviä karsittiin yhteensä 160 henkilötyövuotta. Hämeen-Anttilalla töitä riittää, sillä puolen tunnin jaksoja kuullaan peräti 60 kappaletta. Näin yleisradio edistää toimintaperiaatettaan, joiden seitsemästä kohdasta neljä sisältää tasa-arvon, kieliryhmien toimintaa, suvaitsevaisuutta, monikulttuurisuutta ja vähemmistö- ja erityisryhmiä ja kulttuurien vuorovaikutusta. Viranomaistiedotukset, kansanvallan, kotimaisen kulttuurin ja taiteen tukeminen ovat jääneet vähemmistöasemaan.

Kantola sanoo koraanin lukemisen olevan kansanvalistustyötä. Tarkoituksenmukaisuudesta ja määrästä voidaan kuitenkin keskustella.  Uskonnollisia kirjoja on aika paljon ja tasapuolinen kohtelu tärkeää, kuten toimintaperiaatteissakin lukee.