Omaishoitajat ovat jäämässä ilman palkkiota Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Aiemmin palkkio maksettiin kuun vaihteessa, mutta joulukuun jälkeen seuraava palkkio maksetaan vasta 15. helmikuuta eli omaishoitajat ovat tammikuussa jäämässä kokonaan ilman palkkiota. Muutosta perustellaan palkkionmaksuaikataululla. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila pitää toimintaa hyvän hallinnon vastaisena.

– Monessa perheessä omaishoitajan palkkio muodostaa keskeisen osan arjen tuloista. Nyt sopimuksia uudistettaessa he jäävät ilman palkkiota jopa 90 vuorokaudeksi. Näinkö vähän hyvinvointialueella arvostetaan omaishoitajien tekemää arvokasta työtä? Vilhelm Junnila ihmettelee.

Aiemmin Askon ja Sotkan emoyhtiö Indoor Group yritti samanlaista kahmaisua työntekijöiden palkoista, mutta muutos peruttiin.

– Vetoan hyvinvointialueeseen, että se paremmin huomioisi omaishoitajien tarpeet. Ennakoikaa, parantakaa prosesseja ja mikä tärkeintä, tiedottakaa muutoksista ajoissa. Nyt omaishoitajien sopimuksia tehdään itsenäisesti hyvän hallinnon kannalta arveluttavalla tavalla. Hallinnon järjestämisen ei tulisi olla hoitotyötä tärkeämpää, Junnila jatkaa.

Koko uutinen luettavissa Suomen Uutisten verkkosivuilta täällä.