Oppositio haluaa maskipakon ja hoitajille koronalisää – eduskunta keskusteli tartuntatautilain muutoksista lauantain täysistunnossa

(…)

Keskustelu rönsyili myös rokotteisiin. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kiivastui perussuomalaisten edustajalle tämän väitteistä.

Puheenvuorossaan edustaja Vilhelm Junnila (ps.) sanoi EU:n lupaprosessin ja yhteishankinnan merkitsevän Suomelle jäämistä jonon hännille rokotehankinnoissa.

– Osto-oikeus koronarokotteisiin on pandemian hoidon kannalta paljon tehokkaampaa, kuin henkilökohtainen myötäsukaisuus suljetuissa kabineteissa, jossa poliittinen pääoma jää jälleen odottamaan nostajaansa – tuloksetta, Junnila sanoi.

(…)

Ministeri Kiuru vastasi Junnilalle toteamalla, ettei tämän puheenvuoro ole Suomen rokotestrategian mukainen.

Kiurun mukaan Suomi on “pieni lastu laineilla”, joka tekee kaikkensa rokotehankintojen eteen.

– Ja vihjailu siitä, että Suomessa pitäisi ottaa hätätilan näkökulmasta rokote käyttöön ilman, että sitä olisivat eurooppalaiset terveysviranomaiset hyväksyneet, on minusta kova juttu. Todella kova juttu!

Lisäpuheenvuorossaan Junnila palasi Kiurun vastaukseen ja sanoi, ministerin vastauspuheenvuorojen olevan sekavia.

– En yhtään ihmettele kansalaisten kritiikkiä, mitä tulee tartuntatautilakiin ja koronapandemian hoitamiseen viestinnällisestä näkökulmasta, Junnila latasi.

Junnila sanoi omassa rokotestrategiaan littyneessä puheenvuorossaan siteeraaneensa iltapäivälehden aiemmin uutisoimia pääministeri Sanna Marinin (sd.) kommentteja.

Koko uutinen luettavissa Ylen verkkosivuilta täällä.