Kenellekään ei luulisi tulevan yllätyksenä, että virkavallan keinot kovenevat sitä mukaa, kun niitä jätetään noudattamatta. Näin kävi Helsingissä, jossa mielenosoittajat eivät toimineet ennalta sovitun mukaisesti vaan lukuisista varoituksista huolimatta laajensivat häirintää Unioninkadulta myös Kaisaniemenkadulle. Tavallisella kansalaisella on oltava oikeus luottaa siihen, että poliisi hoitaa mekkaloitsijat sivummalle hankaloittamasta yhteiskunnan toimintaa, kuten liikkumista päiväkodin, koulun, työpaikan ja kodin välillä.

Elokapinalliset kuuluvat Rebellion Extinction-liikkeeseen, jonka perustaja Roger Hallam on muun muassa kehottanut ampumaan yritysjohtajia. Helsingissä poliisi sakotti 53 henkilöä. Järjestäytynyt yhteiskunta toimii ohjeiden, sääntöjen ja lakien mukaisesti, vaikka anarkistien ja muiden ääriliikkeiden toimintaa ihannoivat nyt valtoimenaan kyynelehtivät. Sopii miettiä, miksi poliisiviranomaisen luotettavuutta halutaan tässä yhteydessä nakertaa, mutta kansalaisten verkkokirjoittelun suhteen sen puolueettomuutta ei tulisi lainkaan kyseenalaistaa.

Elokapina-ryhmässä on kerrottu lain rikkomisen olleen toiminnan ”strategisena ideana” ja tarkoituksena aiheuttaa sekasortoa ja kiinniottoja Helsingissä. Lisäksi on erikseen korostettu, että ryhmä ymmärtää toimivansa laittomasti ja että toiminnalla on seurauksia. Seurausten saapuessa sieraimiin on itkua havaittu muuallakin kuin kapinaköörin kyynelkanavissa. Suolaisimmat reaktiot tulivat tutuilta tahoilta ja tutkijoilta.

Krokotiilin kyyneleitä.