Valintojen viikko. Suomalaisuuden Liitto ja Perussuomalaiset Nuoret pitivät omat syyskokouksensa viime viikolla, joissa äänestämällä valittiin järjestöjen johtohenkilöt.

Oli suuri kunnia tulla torstaina valituksi Suomalaisuuden Liiton hallitukseen Jussi Niinistön esityksestä. Jussi on vaikuttanut järjestön hallituksessa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1996 lähtien, mutta jää nyt ansaitulle tauolle. Hyvästi jää, sanoi Jussi, mutta näkemiin kuulostaa paremmalta. Kiitän Jussia ja koko jäsenistöä luottamuksesta. Suomalaisuuden Liiton tarkoituksena on vahvistaa kansallista tietoutta ja suomenkielistä kulttuuria ja sillä on sitoutumattomana kansalaisjärjestönä keskeinen rooli myönteisen suomalaisuuden asian edistäjänä.

Lauantaina ennätysmäärä perussuomalaisia nuoria kokoontui Järvenpäähän. Paikalla oli niin paljon ihmisiä, että hotellilla oli hankaluuksia löytää riittävästi tuoleja, jotta kaikki mahtuivat istumaan. Ahdasta oli – ja tiivistää piti, mutta sopu sijaa antaa. Moni hyvä ystävä jää toiminnasta sivuun ja siksi on haikea olo, vaikka ystävyys pysyy ja vahvistuu. Erityisesti haluan kiittää seuraavia henkilöitä, jotka nyt poistuvat järjestön palveluksesta: Heikki Tamminen, Maria Lohela, Antti Valpas ja Veli-Pekka Kortelainen. Kokousta johtanut Simo Grönroos ja sääntöuudistuksen lanseerannut Teemu Lahtinen ansaitsevat myös tunnustusta.

Lämmin kiitos kuuluu myös hallituksessa puurtaneille Minna Partaselle, Sami Haukalle ja Jenna Simulalle, joiden jalanjäljet näkyvät vahvasti nyt piiritasolla. Heistä kuullaan vielä. Perussuomalaisten nuorten kattojärjestön johto (Elo, Karhu, Tynkkynen) säilyi samana ja hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä.

Pirkanmaan PS-nuorten pj Tony Leppäkosken ja Helsingin PS-nuorten pj Samuli Voutilan esittämänä olin ensimmäistä kertaa ehdolla hallitukseen. Kokous puhui ja sain yhdessä Rovaniemeläisen Heidi Mäntylän kanssa eniten kannatusta ja tulimme molemmat valituiksi, hienoa Heidi! Kiitän nöyrästi puolueemme nuoria tästä luottamuksesta ja haluan toivottaa kaikille valituille menestyksekästä ja hyvän yhteistyön vuotta 2014. Puolueen ja nuorten syvien rivien tahdon pitää näkyä ja kuulua!

Ihmisen aika on rajallinen. Olemme vain osia yhteisessä palapelissä ja siksi myös tulevaisuus on huomioitava. Haluan Perussuomalaisten nuorten hallituksessa osallistua luomaan lasten ja nuorten kuntaohjelman, kehittää nuorten valtuutettujen yhteistyöryhmän ja toimia jäsenistön tukena.

Toiminnan jatkuvuudelle ja kehittämiselle on luotava sellaiset olosuhteet, että meidän jälkeiselle ajalle luodaan hyvät edellytykset uudelle ja nousevalle perusvoimalle. Riittävien resurssien turvaamiseksi tälle työlle, jään pois puolueen maakunnallisista järjestötehtävistä. Jätän paikkani Varsinais-Suomen Perussuomalaisten piirihallituksessa ja Varsinais-Suomen Perussuomalaisten nuorten hallituksessa, joissa molemmissa kasvaa jatkossakin uutta horsmaa eli rentun ruusua.