Eduskunta keskusteli tänään lapsi- ja perhemyönteisemmän Suomen rakentamisesta. Useat puheet sisälsivät hyviä lapsiperheiden tulevaisuuteen liittyviä ajatuksia ja toimienkin perään kysyttiin.

Lapsiperheiden tulevaisuuden ohella on tässä yhteydessä välttämätöntä puhua myös Maaseudun Tulevaisuudesta, joka 14.10. julkaisi tutkimuksen puolueiden lapsiperheystävällisyydestä. Tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset koetaan kaikkein lapsiperheystävällisimpänä, kun taas vihreisiin ei luoteta edes pääkaupunkiseudulla. Tämän päivän keskustelu eduskunnassa käytiin Keskustan tekemän aloitteen pohjalta – aloitteen, joka oli tehty neljä päivää MT:n kyselyn jälkeen (18.10). Ajatus on kaunis ja aloite tärkeä, mutta en voi välttyä ajattelemasta myös muunlaisia tarkoitusperiä. Ollaanko tässä oikeasti huolissaan lapsiperheiden tilasta vai ainoastaan puolueen tilasta? Aiemmin tämä asia vaikutti vieraalta.

Kysymys kuuluukin, että kumpaan nyt pitäisi enemmän luottaa? Keskustaan siitä, että tämä aloite tuotiin eduskuntaan pyytämättä ja yllättäen, ja ettei se millään tavalla liittynyt neljä päivää aiemmin julkaistuun puolueiden lapsiperheystävällisyyttä kuvaavaan kannatusmittaukseen,

Vai

Maaseudun Tulevaisuuteen, jonka tutkimus kertoi, että Keskusta koetaan lapsiperheiden asialla suhteellisen vieraaksi puolueeksi?

Sinä päätät.