Kaupunginvaltuusto 27.04.2015

Valtuutettu Vilhelm Junnila luki ja jätti valtuuston kokouksessa seuraavan 11 valtuutetun allekirjoittaman aloitekirjelmän:

Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin juhlapäivä. Siivouspäivä muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi. Siivouspäivä järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja seuraava lähestyy jo toukokuun 23. päivänä. Silloin kuka tahansa voi sijoittaa myyntipisteen kotinsa tai pihansa läheisyyteen. Keväinen ajankohta on syksyistä parempi, koska jälkim mäinen osuu samaan päivään kuin muinaistulien yö ja kevätsiivous on muodostunut jo perinteeksi.

Moni kunta on siivouspäivässä mukana ja antaa asukkailleen luvan laittaa myyntipisteensä kaupungin yhteisiin tiloihin, jalkakäytäville, puistoihin ja aukioille. Yleistä jalankulkua tai liikennettä ei saa haitata ja pääsääntöisesti suositaan kovia pintoja, jotta viheralueet eivät kärsi. Esimerkiksi Nurmijärvi hyväksyy myyntipaikan pystyttämisen kunnan alueelle ilman erillistä lupaa silloin, kun myyjä on ilmoittanut paikastaan siivouspaiva.com-sivuston kartalla. Turku on asettanut keskuspaikaksi Kupittaanpuiston. Yleisten alueiden osalta monet kun nat noudattavat samaa ohjeistusta kuin Helsingin kaupungilla ja yleensä yleisurheilukentät on rajattu tapahtuman ulkopuolelle.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Naantali osallistuu tapahtumaan vuoden 2016 keväästä alkaen ja tiedottaa tapahtuman ohjeistuksesta paikallislehdissä ja verkkosivuilla.”

 

Voit katsoa kaikki tekemäni aloitteet täältä.