Kaupunginvaltuusto 15.12.2014

Valtuutettu Vilhelm Junnila luki ja jätti valtuuston kokouksessa seuraavan 10 valtuutetun allekirjoittaman aloitekirjelmän:

Naantalin vanhakaupunki on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Aivan sen läheisyydessä sijaitsee kaupunkikuvallisesti tärkeä rakennus eli kaupungin entinen paloasema Kristiinankadulla. Funkkistyylinen paloasema on rakennettu vuonna 1930 ja sen on korotettu kaksikerroksiseksi vuonna 1953.

Paloasemalle haetaan parhaillaan vuokralaista. Yritys- ja yhdistystilojen lisäksi tilat soveltuisivat esimerkiksi nuorisotiloiksi. Vanhojen kiinteistöjen korjaustarve kuitenkin johtaa
usein uuteen kaavoitustarpeeseen, jolloin vanhat rakennukset joutuvat tekemään tilaa ja siksi tämä rakennusperinteen vuoksi tärkeä kohde pitää suojella. Vastaavissa tapauksissa esimerkiksi luokittelua SR-3 on käytetty kaupunkikuvallisesti tärkeissä kohteissa.

Suojelupäätöksen jälkeen kaupungilla on mahdollisuus hakea erilaista tukirahaa korjauksiin ja samalla vähentää kaupungin menoja.

Edellä olevan perusteella esitän, että Naantalin vanha paloasema suojellaan ja suojelupäätöksen jälkeen kohteelle haetaan korjausavustusta, EU-rahoitusta ja muuta mahdollista tukirahaa.”

 

Voit katsoa kaikki tekemäni aloitteet täältä.