Kansanedustaja Anna Kontula osoittaa huonoa harkintaa sekaantuessa Gazan tilanteeseen mahdollisesti lainvastaisella aktivismilla. Pitää muistaa, että Israel, kuten myös Egypti, ovat Etyjin välimeren alueen yhteistyökumppaneita ja on kansainvälisen turvallisuusyhteistyön kannalta kestämätöntä, että yksittäinen
suomalainen kansanedustaja käy ideologista taisteluaan pitkällisen ja vaikean konfliktin kustannuksella – vieläpä samaan aikaan, kun hänen valiokuntansa kokoustaa Helsingissä!

Tämä ei ole mitään rauhanomaista kansalaistoimintaa, kuten opetusministeri Li Andersson on väittänyt, vaan rajaselkkaus voidaan tulkita tuen osoitukseksi Gazaa hallitsevalle islamistiselle terroristijärjestö Hamasille ja muille alueella toimiville fundamentalistisille ääriryhmille. Islamistit ovat aiemminkin olleet innoissaan radikaalivasemmiston tuesta. Kontulan tulisi pyytää menettelyään anteeksi ja tarvittaessa kysyä apua uhmamielisyyteensä. Olisi myös olennaista tietää, onko aktivistiryhmään kuuluvilla muilla suomalaisilla aiempia kytköksiä kansainväliseen rikollisuuteen.

Kontulan kritisoimat asekaupat Israelin kanssa on päätetty nykyisen hallituksen toimesta, johon myös vasemmistoliitto kuuluu. Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tekemä hankinta on edellytys puolustusvoimien Leopard 2 -tankkien toiminnalle ja puolustuskyvyn ylläpidolle. Toimitukset tapahtuvat tulevina vuosina ja israelilainen toimittaja oli ainoa puolustusvoimien kriteerit täyttänyt valmistaja.