Valtiovarainministeriön syksyn talouskatsauksessa Suomen bruttokansantuotteen arvioidaan kasvavan 3,3 prosenttia tänä vuonna ja 2,9 prosenttia ensi vuonna. Euroopan komission ennusteessa EU:n keskiarvo oli 4,8 prosenttia. Ruotsin talouden ennustetaan kasvavan 4,6 prosenttia tänä vuonna.

– Talousarvioesityksessä todetaan, että Marinin hallitus toteuttaa aktiivista ja vastuullista finanssipolitiikkaa, joka mitoitetaan suhdannetilanteen edellyttämällä tavalla. Kuulostaako nousukaudella otettu lähes seitsemän miljardin lisävelka vastuulliselta ja suhdannetilanteen edellyttämältä? Lisäksi menokehyksiinkin on luvattu palaavan vasta seuraavan hallituksen aikana 2024 jolloin talouskasvun huippu on jo luultavasti ohi ja lähestytään seuraavaa taantumaa, toteaa kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.).

Junnilan mielestä vastuullisempi hallitus olisi koronapandemian iskiessä ja verotulojen tippuessa siirtänyt suuruudenhullut ideologiset ilmastoprojektit ja tulevaisuusinvestoinnit odottamaan parempia aikoja.

Koko uutinen luettavissa Aamuset-verkkosivuilta täällä.