Hallituspuolueet vetoavat koronapassin kaikkivoipaisuuteen, vaikka se asettaa kansalaiset epätasa-arvoiseen asemaan – kaikilla ei ole varaa toista sataa maksaviin koronatesteihin. Käytännössä esitys edellyttää pakkorokottamista, että voi päästä tiettyihin yhteiskunnan palveluihin. Tätä ei tule hyväksyä.

Lisäksi on kuultu, kuinka oppositiossa oleva kokoomuskin haluaa koronapassin. Kuulemma siksi, että yhteiskuntaa voisi avata.

Tämä on aivan käsittämätön ajatus, kun muistetaan, että koronarajoitukset tehtiin riskiryhmien suojaamiseksi. Heistä kaikki halukkaat on rokotettu jo kuukausia sitten. Puolessa Euroopassa koronarajoituksista on jo luovuttu tai niitä ei enää valvota
saati noudateta. Suomessa sitten puuhataan tällaista perusoikeuksiin menevää lakiesitystä, jonka varjolla rajoituksia voitaisiin edelleen jatkaa.

Miksi? Jos yhteiskunta halutaan avata, tulee toimia, kuten muuallakin toimitaan eli luovutaan rajoituksista ja palataan normaaliin elämään. Näin on toimittu jo lukuisissa muissa maissa, myös Pohjoismaissa. Suomen tulee ottaa mallia muista maista, eikä luottaa sokeasti Krista Kiuruun ja hänen porvarihännystelijöihinsä ja keinotekoisesti jatkaa murheellista korona-aikaa, vaikka siihen ei ole enää järkiperäisiä syitä. Olen jo aiemmin vaatinut kirjallisessa kysymyksessä, että terveystietoja seuraavien rekistereiden sijaan tulee rajoituksista luopua, kuten Tanskassa, Iso-Britanniassa jne.

En tule missään tapauksessa kannattamaan koronapassia. On aika avata yhteiskuntaa ja palata normaaliin.