Pääministeri Juha Sipilä on viime aikoina osoittanut suurta inhimillisyyttä turvapaikanhakijoita kohtaan. Sipilä on lisäksi arvostellut kaikkia, jotka ovat kehdanneet puhua elintasosiirtolaisuudesta, vaikka moni turvaa hakeva ei suostu jäämään niihin turvallisiin maihin, joissa ei ole erityisiä vetovoimatekijöitä. Suomessa on esimerkiksi asumiseen perustuva sosiaaliturva.

Viimeksi pääministeri keskusteli televisiossa yhden sotaa pakenevan ja hätää kärsivän 17-vuotiaan nuorukaisen kanssa. Nuorukainen kertoi kohtalostaan pääministerille. Hänet oli siepattu, isänsä kuolleen ja vakuutteli näyttävän ikäistään vanhemmalta.

Hyvä lukija, pääministeri on yhtä sinisilmäinen kuin monet muut johtavista päättäjistämme. Toinen vaihtoehto on, että media ja/tai pääministerin kanslia haluavat jakaa muunneltua informaatiota kansalaisille.

(Kuva: Mtv3 Uutiset)

Kuvassa näkyvä nuorukainen on Fahad Firas Aday, joka on muun muassa pahoinpidellyt uhrin viideksi kuukaudeksi sairaalahoitoon. Hän on istunut vankilassa ja uhannut tappaa lukuisia ihmisiä. Fahad oli Sveitsissä 18. elokuuta, ja matkasi sieltä kohti Ruotsia, pysähtyi Kööpenhaminassa ja saapui Suomeen 1. syyskuuta. Hän on myös ollut Saksassa, Unkarissa ja on alunperin kotoisin Irakista. Teletiedot selviävät profiilista. Hän on arvostellut Bulgariaa rajusti muun muassa Google+ tilillään osoitteessa https://plus.google.com/104258185600392469022/posts

Fahad esittelee elämäänsä avoimesti Facebook-profiilissaan osoitteessa https://www.facebook.com/fahad.firas.967 ja on kulkenut lukuisten turvallisten maiden ja Schengen-alueen sisärajojen läpi. Sivustolla on myös kuvia vankilasta, joten elämässä on riittänyt haasteita.

– Hän sanoi monta kertaa, että ”kyllä, me autamme”. Taidan rakastaa häntä, hän oli hyvin vaatimattoman oloinen mies – hyvä mies, Fahad totesi pääministeristä.

Veikkaan, ettei ikäkään pidä paikkaansa vaan on ainakin kymmenen vuotta pielessä.

Toivottavasti Suomen kansa ei ole yhtä sinisilmäinen kuin valitsemamme johtajat.