Naantalin kaupunginvaltuustossa kiinnitin huomiota uusien työpaikkojen heikkoon kehitykseen, joissa Naantali on järkyttävästi jäljessä Raisiota ja Lietoa ja kuinka viime vuosina toimineen johdon on syytä ryhdistäytyä.

Itse työllistämisen suhteen haluan kuitenkin kiittää viranhaltijoita nopeasta ja laadukkaasta valmistelusta erityisesti aikuissosiaalityössä ja työllisyyspalveluissa. Aikoinaan pitkäaikaistyöttömyyttä ja kaupungin sakkomaksuja vähentänyt aloitteeni työllistämisen kuntalisästä (nk. Aurinkolisä) otettiin hyvin vastaan. Jälkeenpäin toisella aloitteellani kaupungin kesätyöhaussa ilman työpaikkaa jääneille nuorille mahdollistettiin kesätyöseteli (nk. Aurinkolisän jatke) ja samassa yhteydessä kaupungin kesätyöpaikkojen määrää lisättiin.

Tällä viikolla seurasin ilolla, kun sosiaali- ja terveyslautakunta ehdotti kaupunginvaltuustolle, että aloitteeni nuorten kausityösetelistä toteutuu 1.9.2021 alkaen. Aloite valmistui ällistyttävän nopeasti, sillä jätin sen vasta 15. maaliskuuta. Siten nuorten on jatkossa mahdollista tehdä osa-aikatyötä iltaisin ja viikonloppuisin myös kesäkauden ulkopuolella. Arvostan suuresti kaupunginvaltuutettuja, jotka ovat allekirjoittaneet ja mahdollistaneet useamman aloitteen toteutumisen. Toivottavasti tulevakin valtuusto löytää yhteisen sävelen ja asioita lähestytään ratkaisukeskeisesti.

Lisää kirjoituksiani täällä.