Valtuustoaloite Särkänsalmen sillan valoista koki päivänvalon 29.2 kaupunginvaltuustossa. Tarkoituksenani oli parantaa turvallisuutta, koska Särkänsalmen silta on valaisematon. Valtuustoaloite sai allekirjoituksen kuudelta valtuutetulta. Kaupunginhallituksen kokouksessa sitä täydennettiin vielä kevyen liikenteen väylällä, sillä yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirven mukaan ympäristövirasto on ottanut esille useissa yhteyksissä tarpeen toteuttaa kevyen liikenteen väylä Särkänsalmen sillalle ja Särkän tiepenkereelle.

Valaistus toteutettiin vuonna 2017 ja nyt Särkänsalmen sillalla palaa pimeään aikaan valot.

Valtuustoaloitteen sisältö:

Särkänsalmen silta on rakennettu yli 45 vuotta sitten, jonka jälkeen liikennemäärä ja kaupunkimme asukasmäärä ovat kasvaneet runsaasti. Siltaa koskevan läpänheiton varjoon on jäänyt saariston asukkaiden aito huoli sillan liikenneturvallisuudesta etenkin pimeään vuodenaikaan.

Siltaa on vuosien saatossa kunnostettu, mutta 240 metrin pituinen silta on Suomen mittakaavassa edelleen maamme suurimpia valaisemattomia siltoja. Liikennevirasto ja Suomen Kuntaliitto ovat hyväksyneet kunnan ja valtion kustannusvastuun periaatteet maantienpidossa. Valtio osallistuu kustannuksiin,jos valaistus katsotaan tarpeelliseksi liikenneturvallisuuden puolesta.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että Naantali selvittää valaistustarpeet yhdessä tienpitoviranomaisten
kanssa tehtävässä katselmuksessa ja ryhtyy toimiin valaistuksen saamiseksi sillalle.

 

Vilhelm Junnila + 5 muuta allekirjoittajaa