Pääministeri Juha Sipilä jätti tänään hallituksensa eronpyynnön presidentille.  Toimenpide vaikuttaa vain hetkellisesti, sillä hallitus olisi muutenkin siirtynyt toimitusministeriöksi viikon päästä. Vähemmälle on jäänyt huomio keskustan kokonaistilanteesta. Dramaattisessa kannatussyöksyssä oleva puolue on ongelmissa uskottavuutensa kanssa. Kansalaiset eivät kestä enää yhtään kotikunta-maakuntamallin mukaista markkinakoijausta.

Ennustankin, että seuraavaksi Sipilä ilmoittaa eroavansa myös Keskustan puheenjohtajuudesta. Sopivasti ennen vaaleja huudetaan uusi johtoon ja yritetään kirkastaa haurastunutta imagoa. Annika Saarikko oli myös läsnä eilisiltaisessa tapaamisessa, jossa puolue Antti Kaikkosen ja muiden kärkipoliitikkojen ohella punnitsi vaalikikkojaan. Uskon, että Saarikolle on suunniteltu kasvavaa roolia. Hänen avullaan Keskusta voi yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Synnit jäisivät Sipilälle ja kansalaisille voitaisiin vakuuttaa syyttömyyttä vallitsevaan tilanteeseen.

Kansalaisten on hyvä muistaa, että Saarikko oli sosiaali- ja terveysuudistuksen johtaja ja vastuuministeri. Vaikka Sipilä veti tulpan pois ja hyppäsi itse kaarnalaivaan, ovat pinnalla vielä kelluvat keskustalaiset vähintään yhtä suuressa vastuussa.