Kuvassa näkyy kuinka rauhanomaisessa mielenosoituksessa ”rasismia ja fasismia vastaan” murskataan myös poliisin ja valtion tunnukset sekä puheissa syyllistetään demokraattisesti toimivaa poliittista liikettä kaikesta kurjuudesta.

Välillä – aika useinkin, sitä miettii, mitä liikkuu ylimpien päättäjien pääkopassa, kun lähtevät näihin pääosin vasemmistoöyhöttäjien järjestämiin leikkeihin mukaan. Milloin marssitaan ja milloin vaaditaan irtisanoutumaan ja sitten jonkin abstraktin asian tai ajatuksen varjolla halutaan kieltää, tuomita ja hallita suurempaa joukkoa, jolla ei yleensä ole osaa eikä arpaa alkuperäiseen hysteriaan. Meno on kuin entisessä Itä-Saksassa.

Aivan pelletouhultahan tämä lehdistönkin välityksellä vaikuttaa – eivätkä hekään malta raportoida mitä tapahtuu, vaan sitä, mitä heidän mielestään pitäisi tapahtua.

Ei vaadita fakiirin kykyä arvioidakseen mitä tapahtuisi, jos yritystä johdettaisiin vastaavalla visiolla ja johtajuudella, kuin yhteiskuntaa kokonaisuutena. Eikä nyt ole kysymys hallituksen tai opposition tekemisistä tai puoluepolitiikasta yleensä. Se on vain sirkusta sivussa.

Johtajuuden puutteessa kansalaisten vaikutusmahdollisuudet ovat muuttumassa yleiseksi älämölöksi, jota tukemaan kärrätään samanmielisiä entisistä presidenteistä lähtien ja lopuksi tähän moraalipesuun osallistutaan itsekin.

Päivänpolitiikasta on tullut lapsellista ja vastenmielistä.