Eero Lehti on rohkea mies. Hän ei ole riippuvainen entisen konservatiivipuolueen sileäkäsistä, koska on luonut elämänsä elinkeinoelämässä, aikana jolloin kansallinen itsetunto oli voimissaan. Nyt hän kapinoi kaleerilla.

Lehti haluaa pääministerin vetävän pakkoliitoslakiesityksen pois, keskeyttävän kuntauudistuksen ja kutsuvan opposition mukaan parlamentaariseen valmisteluun.

Tämä on torpedo Kataisen kaleeriin, jonka päällystö ajelehtii Sennejoen sameisiin vesiin. Ensimmäisenä pelastusveneen laski seitsemän meren sankari Alexander Stubb. Nyt kuntauudistuksen trimmari Henna Virkkunen ilmoitti luovivan samaan syöveriin. Lehti on syystäkin huolissaan, sillä kuntauudistusta ajetaan karille perämiesten pukiessa pelastusliivejä päälleen.

”Eihän sellaista alueellista kansanäänestystä voi olla olemassakaan, jossa kunnat liitetään pakolla yhteen suurimman kunnan asukkaiden enemmistöpäätökseen nojautuen. Elämme vielä oikeusvaltiossa.” Lehti toteaa kokoomusväen omassa aviisissa.

Mutta jääkö Kokoomus lehdelle soittelemaan pakkoliitosvastaisten kommenttien jälkeen? Tuskin. Eero Lehti viittasi myös pelolla johtamiseen (Suomen Kuvalehti, 24.1). Sitä lienee luvassa heti valtiopäivien avautuessa.

”Kun eduskunta aloittaa helmikuussa työnsä, käymme ryhmässä tätä läpi” ryhmänjohtaja, suuressa keskuskunnassa eli Turussa turvasatamaa pitävä Petteri Orpo totesi Helsingin Sanomille.

Eerolle voi tulla orpo olo. Siinä vaiheessa kannattaa harkita hyppäämistä. Uskoisin perussuomalaisten kapyysista löytyvän tilaa Eeron talousosaamiselle ja suoraselkäinen miehistö voisi tarjota muutakin kuin lankkua ja laivakorppuja.